Indonezija #7


Kot vsi dobri turisti, ki želijo videti in doživeti tudi najbolj turističen del Balija, smo se iz Ubuda podali proti Kuti, vendar smo pred tem naredili obvezen postanek pri templju Tanah Lot.

Mislila sem, da bom nad templjem Ulun Danu Bratan najbolj navdušena, saj sem si ga že od nekdaj želela obiskati, vendar je bilo navdušenje nad Tanah Lot templjem veliko večje. Morda ne ravno zaradi samega templja, temveč zaradi čudovite pokrajine, ki ga obdaja. Balinezijci doživljajo hinduistični tempelj Tanah Lot kot najbolj čaščen, spoštovan in pomemben morski tempelj. K templju hodijo po blagoslov za svoj pridelek na kmetijah, medtem ko bolj mestni ljudje tja hodijo na meditacijo in iskanje notranjega miru in duhovnega vodstva. Da je postanek pri Tanah Lot za turiste še bolj popoln, pa se na poti od parkirišča proti templju sprehodimo po promenadi s stojnicami na katerih najdeš raznorazne stvari in si zopet lahko daš duška z nakupovanjem.
Čas, ki ga imamo na voljo za ogled in nakupovanje je dokaj hitro minil in hitro smo se spravili v prijetno ohlajen avtobus in nadaljevali pot proti Kuti. 



 



Pot smo končali ob točki nič, kjer je postavljen tudi spomenik za žrtve bombnega napada, ki se je zgodil leta 2002 in v katerem je umrlo ogromno turistov. Peš smo se nato odpravili do hotela New Arena, po tistih malih ulicah, ki sicer niso zakomplicirane vendar je potrebno opazovati okolico, da se kasneje tudi sam znajdeš in uspeš priti do hotela. Dobili smo sobe, odložili prtljago, skočili v kopalke in že smo bili na poti proti plaži, kjer nam je Niks razložil in pokazal par osnov deskanja/surfanja. Tisti, ki so želeli so si nato sposodili surf za eno uro in plačali 50.000 IDR – 3,2 €. Kot jim je bilo naročeno, ker so začetniki, so pograbili tistega največjega in se hitro pognali proti morju. Nekaterim je šlo v boju z valovi izredno dobro, drugim malce slabše, a vsi so bili navdušeni nad novo izkušnjo. Če nisi ravno tip za tovrstni šport pa si lahko ostal na peščeni plaži, se sončil, namakal v morju ali le opazoval valove in osebke, ki se po plaži sprehajajo s t.i. six pack boleznijo ;) Dan na plaži se je še kako prilegel in tam smo uživali vse do sončnega zahoda. 











Da bi bili tudi naši želodčki srečni, smo se nato odpravili na večerjo v  gostilnico kjer pripravljajo sveže morske zadevice naravnost iz akvarija. Sproti so nam prinašali ribe, rakce, školjke in ogromne količine riža, da smo uspeli v ustih pogasiti večinoma pikanten priokus jedi. Dodobra napokani smo se vrnili v hotelske sobe, se osvežili in odšli urejat potrebne zadeve kot so pisanje sms sporočil pri recepciji hotela, kjer lovi wifi, menjava denarja in nakupovanje nujno potrebnih spominkov. Kuta resnično je raj za nakupovanje in poleg njihovih stojnic s spominki, najdeš tudi trgovine z že postavljenimi cenami, da ti ni treba barantati. Mi smo imeli srečo, da smo se nahajali v New Arena hotelu od katerega se lahko pride peš v kratkem času do ulice Raya Kuta, kjer najdeš celo trgovine znanih znamk kot so Roxy, Billabong, Adidas. Dokaj hitro pa prideš tudi do ulice Legian, kjer se nahajajo diskoteke, kamor nas je kasneje tudi zaneslo. Obiskali smo diskoteko Bounty oziroma Pirates ship in znameniti Sky Garden, kjer imajo po novem vstopnino 100.000 IDR – 6,4 €, dobiš pa zato pijačo po izbiri. Plesali smo dolgo v noč, v ogromnem Sky Gardnu se je skupina tudi ločila in na koncu se ja vsak sam moral znajti in priti do hotela New Arena. 



Naslednje jutro nas je čakal zajtrk v McDonaldsu in pot proti znamenitem Gili Trawanganu ;)

Oznake: , , , , , , , ,