ANTIPODES: Kiwi Seed Oil Eye Cream


Antipodes znamka izvira iz Nove Zelandije in je znana predvsem po uporabi naravnih in organskih sestavin v vseh svojih proizvodih. Tudi pri Kiwi Seed Oil kremi za predel okoli oči so sledili tej filozofiji in nastala je krema s kvalitetnimi sestavinami, ki odlično neguje občutljivo kožo okoli oči.


Pri Antipodesu so zapisali, da ima krema Kiwi Seed Oil prijeten hladilni in pomirjevalni učinek, ter da pomaga obnoviti uničeno tkivo na občutljivem predelu okoli oči. Z uničenim tkivom ciljajo predvsem na gubice, ki jih nihče ne želi imeti in se sila težko odpravijo ;) Krema za predel okoli oči ne vsebuje umetnih dišav, vendar ima kljub temu blag vonj, ki je verjetno posledica ene izmed naravnih sestavin. 



Na začetku seznama sestavin kreme Kiwi Seed Oil najdemo avokadovo olje, ki je bogato z antioksidanti, torej dejansko pomaga preprečevati staranje, saj kot vemo antioksidanti nevtralizirajo delovanje prostih radikalov – znanih povzročiteljev staranja in s tem nadležnih gubic. Avokadovo olje prav tako preprečuje izsuševanje kože oziroma izgubo vlage, kar pa je tudi lastnost olja semen kivija, ki je poleg tega izredno bogato z vitaminom C in E. Olje korenčkovih semen ima regenerativne sposobnosti in povečuje elastičnost kože, vsebuje pa tudi vitamin A. Tako kot predhodno našteta olja, tudi olje borage kožo ščiti pred poškodbami, izgubo vlage in jo ohranja mehko ter prožno. In kot zadnjo sestavino opazimo izvleček grozdnih pešk, ki pa je tako kot večina ostalih olj v kremi, odličen vir antioksidantov.




Sama krema se nahaja v temnem, steklenem lončku, iz katerega s prsti ali plastično palčko zajemaš vsebino, pri čemer bi bila bolj priročna in higienična rešitev vsekakor embalaža na pumpico. Čisto rahel dotik s prstom, zajame ravno pravšnjo količino kreme, ki je po teksturi izredno lahka, a kljub temu super navlaži in nahrani področje okoli oči. Ker je koža na tem predelu bolj tanka in občutljiva kot koža na ostalih delih obraza, kreme ne vtiramo vanjo temveč jo le narahlo potapkamo. Z njeno uporabo so moji podočnjaki manj vidni, posledično pa področje okoli oči zgleda svetlejše in bolj zdravo, jaz pa bolj naspana in spočita. Smejalne gube so po štirih mesecih uporabe še vedno tam kjer so bile, par starostnih gubic pa tudi. Krema Kiwi Seed Oil ni čudežna krema, torej nam čez noč ne bo odpravila oziroma zmanjšala izgled gubic. Vendar glede na njene sestavine, ki temeljijo na skrbno izbranih naravnih oljih, katerih skupni lastnosti sta antioksidativno delovanje in  preprečevanje izgube vlage, bi se stanje znalo izboljšati. Definitivno pa z redno uporabo kreme preprečimo nastajanje novih gubic. Vsebina v lončku mi bo zdržala vsaj še tri mesece, saj jo je notri še vedno več kot pol, kljub redni uporabi vsak večer. Zadnja in najmanj prijetna stvar pri Kiwi Seed Oil kremi pa je cena, ki je navita in sicer za 30ml Antipodes Kiwi Seed Oil kreme za predel okoli oči odštejemo 33,19€ v spletni trgovini Ecco Verde. Vendar pa nam vsebina 30ml velikega lončka traja šest mesecev ali več. 


Menite, da so kreme za predel okoli oči vredne večje denarne investicije? Katera pa je vaša najljubša krema za predel okoli oči?

Oznake: , , , , , ,