LA ROCHE-POSAY: Anthelios XL SPF 50+ Ultra Light fluid


Zavedam se, da smo zgodbe poletja že zdavnaj pustili za seboj in korakamo naprej, naravnost v jesensko pravljico. Ampak ti sončni žarki, ki nas zadnje dni tako razvajajo, privabljajo spomine na poletje in nas hkrati opominjajo, da tudi sedaj brez kreme za zaščito pred soncem ne moremo in ne smemo biti. Zato sem se odločila, da vam v današnji objavi predstavim svojega zvestega spremljevalca skozi letošnje poletje:  LA ROCHE-POSAY: Anthelios XL  SPF 50+ Ultra Light fluid za obraz.

Ultra lahek fluid za obraz ima izredno visok zaščitni faktor SPF 50+, kar je med poletjem nujno potrebno, saj smo takrat najbolj izpostavljeni škodljivim sončnim žarkom. Škodljivimi zato, ker UV sevanje povzroča pospešeno staranje kože in kožnega raka. Poleg redne uporabe kreme za zaščito pred soncem, moramo upoštevati vsem dobro znane nasvete kot so izogibanje soncu v kritičnih urah, ko je le to najmočnejše, obvezna uporaba klobučka ali drugih pokrival, ter zadosten vnos in nanos antioksidantov, ki zmanjšajo škodljivo delovanje prostih radikalov. Pri La Roche-Posay pravijo, da je Anthelios XL fluid z zaščitnim faktorjem 50+ primeren za občutljivo kožo, saj je brez parabenov, brez dišav in vsebuje termalno vodo La Roche-Posay, ki našo kožo pomirja in je znana po visoki koncentraciji selena, ta pa po svojem antioksidativnem delovanju. Fluid je vodoodporen tako, da je na morju še posebej dobra izbira. Pred uporabo ga je potrebno pretresti, kar pa nam olajša tudi kroglica, ki je skrita v sami embalaži fluida. Anthelios XL SPF 50+ ultra lahek fluid za obraz je izredno tekoče teksture, vendar je sama embalaža izredno dobro narejena in nam omogoča natančno doziranje prav tako pa je tudi trpežna in zato popolna izbira za potovanja. Sam fluid se na moji mešani koži izredno dobro obnese, ne povzroča dodatnih nečistoč, nikoli ne pušča belih sledi vendar se koža po njegovi uporabi rahlo sveti, kar zna predstavljati problem za ljudi z že tako mastno kožo. Sam nanos fluida je zaradi njegove tekoče teksture izredno preprost, 50ml pa nam sigurno traja skozi celotno poletje če ne še dlje. Po mojih izkušnjah fluid zares dobro ščiti kožo pred sončnimi opeklinami, saj letošnje poletje niti enkrat nisem bila rdeča po ličkih, kar se do zdaj še ni zgodilo. 



Če se na laični osnovi dotaknemo še sestavin, opazimo da ima na sedmem in osmem mestu dva škodljiva filtra butyl methoxydibenzoylmethane znan tudi kot avobenzone in pa zloglasni octocrylene. Avobenzone je sicer nestabilen filter, vendar so ga v tej kremi stabilizirali z octocrylenom in meroxyl sx filtrom. Octocrylene pa je izredno stabilen UV filter, zato ga najdemo v večini tovrstnih krem,  pa vendar gre za kemični filter, ki se vpije v kožo pri tem absorbira UV žarke in poveča občutljivost kože na sonce, hkrati kožo draži in poveča nastajanje prostih radikalov. Izredno dobro tabelo vseh UV filtrov in njihovih različnih poimenovanj sem našla na Skinacea.com spletni strani, s katero sem si pri tej objavi tudi veliko pomagala. Dobri filtri v Anthelios XL fluidu za obraz pa so Bis-ethyl-hexyloxyphenol methoxyphenyl triazine – Tinosorb S, Drometrizole trisiloxane – Mexoryl XL, Terephthalylidene dicamphor sulfonic acid – Mexoryl SX in Ethylhexyl triazone. Vendar se moramo zavedati, da je popolno kremo za zaščito pred soncem s samimi dobrimi UV filtri izredno težko najti, če pa jo že najdemo ni nujno, da se ujame z našo kožo na obrazu.

 Sama sem z Anthelios XL SPF 50+ ultra lahkim fluidom za obraz izredno zadovoljna in nakup definitivno še ponovim. Izdelek najdemo v vseh lekarnah, kjer se cena giblje okoli 16€ za 50ml, če pa smo bolj lene narave si ga lahko naročimo tudi preko spletne trgovine npr. Salma.si, kjer za 50ml Anthelios XL SPF 50+ ultra lahkega fluida za obraz odštejemo 16,90€.

Katera krema za zaščito proti soncu pa je bila vaša letošnja izbira?

Oznake: , , , ,