UniqONE: All in one hair treatment



UniqONE All in one hair treatment je tretma za lase, ki je prejel ogromno pohval na račun svoje kakovosti. Tu in tam je slišati tudi kakšno kritiko, a potrebno se je zavedati, da imamo posamezniki različne tipe las in različna pričakovanja glede delovanja samega izdelka. Kot boste videli v nadaljevanju objave, je mene osebno izdelek prepričal in po skoraj enoletni uporabi rdečega UniqONE izdelka, se je le temu pridružil tudi beli UniqONE z vonjem kokosa.

Tretma v spreju najdemo v trdi in trpežni plastični embalaži, ki je rdeče ali bele barve (odvisno od verzije) z zlatimi detajli. Sam tretma je bele barve, s konsistenco podobno losijonu. Nekateri ga sicer špricajo direktno iz embalaže na lase, sama pa veliko raje 2x ali 4x špricnem v dlan in nato nanesem na lase. Na ta način natanko vem kam vse sem ga nanesla in nimam težav s predoziranjem izdelka na laseh in posledičnim obteževanjem las. Na embalaži najdemo tudi 10 trditev oziroma obljub, ki naj bi jih UniqONE izpolnjeval. Pa si poglejmo kakšne so te trditve in ali držijo.

1.       Obnova suhih in poškodovanih las
To, da poškodovanih las ne more popraviti nič razen škarjic v rokah spretnega frizerja nam dandanes že vsi trobijo. Torej, ker ne gre za čudežni izdelek, močno poškodovanih las UniqONE, ne bi mogel popraviti. Ne morem reči kakšen učinek bi imel na zelo suhih laseh, lahko pa povem, da mojim suhim konicam las vdihne življenje, doda sijaj in zato lasje tudi izgledajo bolj zdravi.

2.       Lesk las in »frizz« nadzor
Drži. Lasje so po uporabi bolj sijoči in zdravi na pogled, poleg tega pa umiri tudi tiste majhne nadležne laske, ki na moji glavi tako radi štrlijo na vse strani. Vendar močno povečani vlažnosti v zraku navsezadnje ni kos.

3.       Zaščita las pred toplotno obdelavo
Če nameravam uporabiti samo fen potem mi tale izdelek povsem zadostuje in moje lase obvaruje pred toplotnim učinkom. Vendar pa pred ravnanjem las z likalnikom še vedno raje nanašam posebej za to namenjen izdelek.

4.       Svileni in gladki lasje
Ja. Moji lasje so po uporabi mehki, gladki in svileni. Priznam, da bi se najraje kar cel dan dotikala sveže umitih las na katere je nanesen UniqONE :)

5.       Zaščita barve las pred UVA in UVB
Tiste punce, ki barvate lase bi to najbrž vsaj delno lahko potrdile ali ovrgle. Sama imam naravno barvo las, sem pa med poletjem opazila, da so lasje na konicah minimalno zbledeli, a kljub slani vodi in soncu ob uporabi UniqONE (rdeče verzije) niso bili poškodovani.

6.       Lažje česanje in ravnanje las
2x definitivno. Česanje las po uporabi UniqONE je prava pravljica. Sama ga nanesem na mokre lase, jih posušim s fenom in nato razčešem. Olajša tudi ravnanje las, saj ravnalec lepo drsi po pramenih las, le ti pa se tudi hitreje oblikujejo oziroma hitreje dosežemo željen izgled frizure.

7.       Neverjetno lahko razčesavanje las
Ja, vse je res.

8.       Dolgo obstojna pričeska
Po pravici povedano tega nisem opazila, ker ne eksperimentiram ravno s frizurami. Definitivno pa imam dalj časa ravne lase ob uporabi UniqONE, torej ta trditev najbrž delno drži.

9.       Preprečuje cepljenje konic
Upala bi si trditi, da izdelek pomaga, saj sem bila letos pri frizerki 2x in ob pregledovanju konic las je dejala da niso uničene/razcepljene. To je pri meni ogromen dosežek, saj si lase ravnam kar pogosto (slaba navada, vem) in običajno mi pove, da imam precej uničene konice. Tako, da bi del zasluge pripisala redni uporabi UniqONE, drugi del zasluge pa morda maskam iz kokosovega in ricinusovega olja pred umivanjem las.

10.   Dodajanje volumna las
Moji lasje tega ne poznajo. No, mogoče prvih 5 minut po oblikovanju las potem pa gre *puf* vse dol in adijo volumen. 


Naj omenim še vonj rdečega izdelka, ki je dokaj močan in bo nekaterim pri srcu, drugim pač ne. Meni sprva ni bil ravno všeč, pa sem se ga kasneje navadila in ga celo vzljubila, čeprav sem večkrat rekla, da je to povsem nemogoče. Bela kokosova verzija pa ima seveda omamen vonj po kokosu in je nadvse primerna za poletje. Vonj se presenetljivo dolgo obdrži na mojih laseh, kar pa zna predstavljati problem za tiste osebke, katerim vonj ni všeč. Rdeča in bela verzija UniqONE se sestavinsko malce razlikujeta, vendar so prve 3 sestavine povsem enake, v ostale pa se ne bom spuščala, ker niti nimam dovolj znanja o tem. Opazila sem tudi, da mi zna kokosova verzija malce obtežiti lase oziroma se po njeni uporabi lasje nekoliko hitreje mastijo, tako da moram biti pri doziranju precej previdna. Z rdečo verzijo tovrstnih težav nisem opazila.
Za 150ml izdelka UniqONE All in one hair treatment na Salma.si odštejete 14,90€. Sam izdelek sicer ne spada ravno med najcenejše, temveč v srednji cenovni razred, a ga količinsko dobite zadosti. Jaz sem rdečega kupila začetek januarja in ga od takrat redno uporabljam pa ga imam še za cca. 2 meseca uporabe. Kokosovo verzijo sem kupila šele konec poletja, ampak sem prepričana, da ga bom do naslednjega poletja še vedno imela.


Je katera že uporabljala UniqONE? Kako ste bile zadovoljne?

Oznake: , , ,