LA ROCHE-POSAY nega kože


La Roche-Posay je izredno cenjena francoska znamka, ki je predana iskanju in ustvarjanju popolnih izdelkov za nego kože in ravno zato jo priporočajo mnogi dermatologi. Njihove linije izdelkov so dostopne v lekarnah po celotni Sloveniji in brez dvoma bo prav vsak našel nekaj za svoj tip kože. Danes vam bom v objavi predstavila tri izdelke La Roche-Posay, ki sem jih zadnjih nekaj mesecev testirala. Govora bo o La Roche-Posay termalni vodi, fiziološki micelarni raztopini in o znameniti kremi proti nepravilnostim Effaclar Duo. 

La Roche Posay: Effaclar Duo - Korektivna nega proti nepravilnostim, ki odmaši pore



Izredno težko je najti tiste popolne izdelke za nego kože na obrazu, ampak če sem se skozi leta večnega iskanja kaj naučila je to definitivno naslednje: »Ko najdeš izdelek, ki tvoji koži odgovarja, ga ne zamenjaj za nič na svetu!«. In ga ne bi, ampak skoraj vedno se mi zgodi, da izdelku »izboljšajo« formulacijo, torej ga sestavinsko spremenijo in mi kasneje ne odgovarja več. Ja, ciljam na Effaclar Duo [+], izboljšano formulo Effaclar Dua.

Effaclar Duo je izdelek proti nepravilnostim, ki pore ohranja čiste in je nekomedogen, hipoalergen ter brez parabenov. Aktivne sestavine kot so niacinamid, salicalna kislina in LHA odpravljajo nepravilnosti, preprečujejo širjenje bakterij in odstranjujejo odmrle celice kar pripomore k manjšemu mašenju por. Effaclar Duo ima skoraj strukturo seruma, neverjetno lahko se razmaže po koži in izredno hitro se tudi vpije. Izdelek uporabljam že dobri dve leti predvsem na območju T-cone, kjer je pripomogel k odpravljanju manjših komedogenov na čelu in sedaj z njim ohranjam gladko kožo. Pore čudežno ne odmaši, vendar pripomore k temu da jih ohranja čistejše dlje časa. Nikakor pa se ne obnese na podkožnih, vnetih mozoljih s katerimi se zadnje čase borim. Torej je primeren predvsem za osebe z manjšimi nepravilnostmi na koži ter ohranjanju čistejše kože. 

La Roche-Posay: Termalna voda za občutljivo kožo 



Termalno vodico za občutljivo kožo sem testirala čez poletje. Njena edina sestavina je termalna voda La Roche-Posay, ki učinkovito pomiri razdraženo in pordelo kožo. Termalna voda La Roche-Posay je znana kot naravni antioksidant, ki ima edinstveno kombinacijo mineralov in elementov v sledeh kot je selen, ter zato pripomore k zmanjšanju učinkov prostih radikalov. Ob pritisku na razpršilo se po obrazu lepo razporedi nežna pršica vode, ki nam osveži obraz. Izdelek je popoln za vroče dneve, saj nudi hitro osvežitev in se relativno hitro vpije. Vendar pa sem testirala tudi ali res pomiri razdraženo kožo. Kot vemo se ob iztiskanju ogrcev kaj hitro zgodi, da smo preagresivni do kože in le ta odreagira z rdečico. Po tem opravilu sem na obraz izdatno nanesla La Roche-Posay termalno vodo in počakala da se popolnoma vpije. Takoj po nanosu kar začutiš olajšanje in hlajenje kože, vendar kasneje rezultati niso bili čudežni, kajti rdečica je še vedno bila tam kjer je bila tudi prej. Torej bo potrebna še dodatna nega za razdraženo kožo, kajti termalna voda La Roche-Posay samostojno ni tako učinkovita. Njena cena se giblje od 4€ za 50ml, okoli 7€ za 150ml in 10€ za 300ml. Mini verzija je ob vročih poletnih dnevih priročna za v torbico, saj se lahko osvežiš tudi na poti, ostali dve pa sta popolni spremljevalki za počitnice na morju. 

La Roche-Posay: Fiziološka micelarna raztopina 


Nežen odstranjevalec ličil z obraza, ki pa se meni osebno ni zdel nič posebnega. Ličila odstrani dobro, običajno sem za celoten obraz potrebovala do tri vatke. Sestavine so podobne Garnierovi micelarni vodici, le da ima La Roche-Posay Fiziološka micelarna raztopina dodan še dihydrocholeth-30, citric acid in na koncu seznama sestavin še dišavo, ki se mi zdi čisto nepotrebna. Oči mi ni dražila, kar pa je normalno saj je navsezadnje namenjena občutljivi koži. Njena cena se giblje od 4€ za 50ml, 9€ za 200ml in okoli 15€ za 400ml.

Katere La Roche-Posay izdelke pa ste vi preizkusili?

Oznake: , , , , ,