NUXE Huile Prodigieuse suho olje



Nuxe večnamensko suho olje je izredno kakovostno ter priljubljeno in ravno zato naj bi se vsakih šest sekund na svetu prodal po en izdelek tega čudežnega olja. Zgodba o njegovem nastanku seže v daljno leto 1991, ko si je polno zaposlena ženska zadala nalogo, da ustvari edinstven izdelek za ženske, ki bo v enem samem koraku ovil telo v neverjetno mehkobo in očarljiv vonj; izdelek, ki bo nahranil obraz in ga naredil neustavljivo privlačnega ter izdelek, ki bo lase spremenil v svilene in dišeče. Tako! To je Nuxova zgodba o nastanku prodajne uspešnice - Nuxe Huile Prodigieuse večnamenskega suhega olja.

Sama sem se po preizkušanju malega, 5ml testerčka tega čudežnega olja, odločila za nakup velike 100ml različice. Izkoristila sem akcijo v lekarnah in kupila omejeno izdajo tega suhega olja, ki ima na svoji že tako luksuzni steklenički z razpršilom, umetniško narisano prikupno dekle z napisom I love Huile Prodigieuse! Sama steklenička nam daje vtis, kot da je v njej skrit božansko dišeč parfum, navsezadnje pa nas preseneti z dejstvom, da gre za suho olje. Vendar pa moram omeniti, da je vsebina stekleničke še kako dišeča. Pri Nuxu pravijo, da je olje prežeto z notami cvetovov pomarančevca pomešanega s cvetlični vonji vrtnic in magnolij ter notami naravne vanilije in cedre. Sicer se vonj na sami koži ne obdrži dolgo, kar pa sama jemljem kot prednost, kajti določenim osebam vonj morda ne bo všeč ali pa so takšni kot jaz in pri izdelkih za nego kože obraza želijo predvsem neodišavljene izdelke. Dotaknimo se še sestavinskega dela tega suhega olja. Kot aktivne sestavine na Nuxe.si spletni strani navajajo 6 dragocenih rastlinskih olj med katerimi najdemo lešnik, makadamijo, boreč, šentjanževko, kamelijo in sladki mandelj, bogato pa je tudi z vitaminom E. Vsa ta olja so znana po svojih blagodejnih učinkovinah, ki kožo vlažijo, pomirijo in nahranijo.



Nuxe večnamensko suho olje uporabljam predvsem za večerno nego in razvajanje obraza. En sam pritisk na razpršilo je več kot dovolj za celoten obraz, saj je olje izredno dobro mazljivo. V nekaj minutah se popolnoma vpije v kožo in ne pušča nikakršnih mastnih sledi, koža pa je vidno nahranjena in mehka na dotik. Ob redni uporabi sem opazila, da se tudi hitreje celijo in izginjajo brazgotine od mojih spopadov z mozolji. Za ljudi z mastno ali mešano kožo ni ravno primeren za uporabo čez dan, saj je lesk vseeno viden. To je tudi razlog zakaj ga sama uporabljam izključno za večerno nego. Prav tako pa morajo pri uporabi biti pazljive predvsem osebe, ki so nagnjene k hitremu mašenju por, saj Nuxe suho olje vendarle vsebuje nekaj potencialno komedogenih sestavin.

Če sem popolnoma iskrena mi ga je nekako škoda uporabljati za celotno telo, saj ga potem kar nekam hitro zmanjka. Občasno pa si vseeno privoščim tovrstno razvajanje in koža je resnično nahranjena, mehka ter sijoča. Poleg tega se hitro vpije v kožo in ne pušča mastnih sledi na oblačilih. Primeren je za uporabo tako v zimskem času, kot tudi poleti. Kot izredno uporabno se je olje izkazalo tudi po britju in epiliranju, saj je pomirilo razdraženo kožo. Vsekakor pa v zimskem času, ko je koža nasploh tudi bolj suha, lahko malo Nuxe suhega olja dodate svojem najljubšem losjonu/kremi za telo in učinek bo vsekakor podoben, hkrati pa boste privarčevali par kapljic olja. 

In nazadnje uporaba Nuxe suhega olja na laseh. Če sodite v skupino tistih z izredno suhimi lasmi, potem bo uporaba tega olja za vas verjetno božanska. Sama imam probleme z mastnim lasiščem in suhimi konicami, a mi je to olje vseeno nekako pretežko in predolgo časa se vpija v moje lase. Ga pa lahko uporabimo kot masko za lase nekaj ur pred pranjem las, čeprav za te namene je meni osebno ljubše navadno kokosovo olje.




 

Nuxe suho olje dobite v vseh lekarnah, kjer se cena za 100ml giblje okoli 30€. 50ml stane okoli 18€, vendar je dobro vedeti, da ta steklenička nima razpršila, kar pomeni morebitno packanje in nepraktičnost embalaže. Če ga uporabljate le za obraz in lase, bo 100ml pakiranje trajalo sigurno več kot eno leto, torej niti ni tako velik cenovni zalogaj.

Kateri pa je vaš najljubši izdelek za večerno razvajanje kože?

Oznake: , , , , , ,