DOVE losjoni za telo


Zima pogosto s seboj prinese probleme z izsušeno povrhnjico kože, zato vam v današnji objavi predstavljam svoje najljubše losjone za telo znamke Dove, ki so primerni tako za poletni čas kot tudi za mrzlo zimsko vreme.

Moja koža niti ni tako zahtevna pa vendarle se predvsem v zimskem času začnejo pojavljati predeli suhe kože največkrat na območju nog. Da bi se temu izognila že kar preventivno uporabljam losjone za telo, ki pa morajo ustrezati vsaj trem kriterijem: 
1. hitro vpijanje 
2. prijeten vonj 
3. dolgotrajen učinek

Losjoni iz Dove linije me do sedaj niso razočarali, saj popolnoma zadostujejo vsem kriterijem. Odlično se obnesejo v zimskem času, kajti kožo nahranijo in jo pustijo navlaženo do naslednjega tuširanja, hkrati pa se vpijejo dovolj hitro, da lahko takoj smuknemo v topla oblačila. Koža je po uporabi lepo navlažena in izredno mehka na dotik. Vonj vseh losjonov je prijeten in nevsiljiv, vendar izgine dokaj hitro. Najboljše pa je dejstvo, da jih lahko uporabljamo tudi v vročem poletnem času, saj ravno zaradi hitrega vpijanja dajejo občutek kot da so izredno lahkotni losjoni.  

Embalaža losjonov je oblikovana tako, da jo z lahkoto vzamemo v dlan in iz nje iztisnemo losjon. Zaradi manjše odprtine in bolj penasto goste strukture losjona jo moramo včasih malce potresti, da se vsebina le prikaže. Dozira se izredno natančno, za celotno telo pa potrebujete približno za oreh veliko količino. Če s količino losjona pretiravate, boste morali počakati par minut da se vpije medtem, ko z ravno pravšnjo količino dosežemo, da se vpije v roku slabe minute. Cena za 250 ml se giblje okoli 4-5€.


Dove Purely pampering losjon za telo z mandljevo kremo in hibiskusom se je kar hitro uvrstil na prvo mesto v kopalnici, predvsem zaradi noro lepega vonja. Vonj je ravno pravšnja mešanica sladkega (zasluga mandlja) in sadnega (zasluga hibiskusa). Med sestavinami seveda najdemo ekstrakt cveta hibiskusa, mandljevo olje, ekstrakt sladkega mandlja, ureo, glicerin in še par ostalih vlažilnih sestavin.

Dove Purely pampering losjon za telo s kokosovim mlekom in vonjem jasminovih cvetov je bil moj prvi losjon iz Dove linije, saj sem velika ljubiteljica jasmina. Če bi imel za kanček močnejši vonj po kokosu bi mi bil losjon še toliko ljubši pa vendar tudi ta odlično opravi svojo nalogo, nekako bolj pa ga uporabljam v zimskem času saj mi vonj za poletje ne odgovarja. 

Dove Body milk mleko za telo je namenjeno posebej za suho kožo in je tudi po sami strukturi drugačno od zgornjih dveh, saj je bolj tekoče. Dejansko je kot vsa ostala mleka za telo. Pri Dove pravijo da vlaži površino naše kože in ji nudi globinsko nego. Diši skrajno sveže in vonj se približuje tipičnem Nivea vonju čeprav ni tako izrazito močan. Vendar se mi glede na učinek zdi identično ostalim dvema in glede na to da nimam izrazito suhe kože tudi ne morem potrditi ali bi bil za tovrsten tip primeren/zadosten. 



Kateri pa je vaš najljubši losjon/mleko/maslo za telo v zimskem času?


Oznake: , , , ,