Balzami za ustnice


Balzami za ustnice morajo biti vedno na dosegu roke, vsaj pri meni je tako. Običajno pa se rado zgodi, da takrat, ko jih nujno potrebujem, vsi izginejo neznano kam. No, ne ravno neznano kam.. Raznorazni predali, žepi in torbice so tiste velike, črne luknje kamor se balzami za ustnice radi skrijejo. V današnji objavi si torej poglejmo mojo zbirko vseh balzamov za ustnice.

S prvimi toplimi dnevi tudi ustnice postanejo manj zahtevne in lahko posežem po manj kvalitetnih balzamih, medtem ko se v zimskih dneh soočam s suhimi in razpokanimi ustnicami, ki nujno potrebujejo hranilno nego.


 

Prva znamka balzamov za ustnice, s katero sem se spoznala že v otroških dneh je seveda Labello. Od njihovega klasičnega roza balzama za ustnice, do Pearly shine ter zlatega Gold & Shine balzama za ustnice. Sama zadnje čase največkrat posegam po Labello balzamu za ustnice Repair & Beauty. Pohvali se lahko s formulo z dvojnim učinkom, kajti belo obarvano jedro balzama z dekspantenolom skrbi za obnovitev suhih in razpokanih ustnic, medtem ko rožnati del skrbi za rahlo obarvanost ustnic. Takoj ob nanosu na ustnice se začuti učinek mentola, ustnice se obarvajo s svetlo roza barvo in so občutno bolj navlažene. Kljub dekspantenolu, ki pospešuje celjenje ustnic, nekega blazno velikega regenerativnega učinka na že razpokanih ustnicah nisem zaznala. Strinjam pa se s trditvijo, da Repair & Beauty nudi takojšnje olajšanje in blaženje suhih ustnic. 4,8g za cca. 2€.

Naslednji na vrsti so Labello Lip butterji, ki so dokaj hitro obnoreli ves blogerski svet pa naj bo to zaradi prikupne embalaže ali pa zaradi slastnih in pristnih vonjev. V moji zbirki so se znašli verzija maline, kokosa ter vanilije z makadamijo. Kljub temu, da ime Lip butter pomeni maslo za ustnice, so vseeno dokaj identični navadnim balzamom za ustnice, tako po teksturi kot samem negovalnem učinku. Embalaža je na pogled sicer prisrčna in mamljiva, a ni higienična saj moraš s prsti zajeti balzam in ga nanesti na ustnice. V udobnem zavetju doma, kjer imaš vodo za umivanje rok vedno na dosegu to še gre, vendar na poti to nikakor ni preprosto. Sestavinsko se ti trije balzami za ustnice niti ne razlikujejo, razen da sta pri dveh zamenjani mesti ricinusovega in mandljevega olja. Poleg teh dveh olj vsebujejo še karitejevo maslo in Hydra IQ učinkovino za intenzivno in dolgotrajno vlaženje. Ustnice so po uporabi teh balzamov res mehke, a ob močno razpokanih ustnicah se pri meni niso izkazali. 16,7g za cca. 3€.


Alverde balzami za ustnice so moji zvesti spremljevalci že kar nekaj let. Začelo se je ognjičem, nadaljevalo z mandarino in če se ne motim je sedaj na voljo tudi verzija s češnjo. Mandarine sicer že nekaj časa ne videvam več na policah DMa, kar je zares škoda saj ima prijeten saden vonj in enak negovalen učinek kot balzam za ustnice z ognjičem, s tem da ima ob nanosu malenkost manj voskast občutek na ustnicah. Oba na površini ustnic ustvarita zaščitni sloj, ki se izkaže za učinkovitega v ostrem in hladnem zimskem vremenu. Ricinusovo, jojobino in kokosovo olje ustnice intenzivno negujejo ter jih ohranjajo v dobrem stanju. Oba se odlično izkažeta kot preventiva proti izsuševanju ustnic, na žalost pa ne pomagata že močno razpokanim ustnicam. 4,8g za cca. 1,5€.


Balea vazelin in Juicy orange sta se v moji zbirki znašla po čistem naključju. Vazelin je vsestransko uporaben tako za ustvarjanje doma narejenih balzamov za ustnice z raznoraznimi olji, pilingov za ustnice, kot tudi za lepši zgled obnohtne kožice, izsušene kože na komolcih in kot sredstvo, ki podaljšuje obstojnost parfuma. Balea Juicy orange ima prijeten saden vonj, a ustnicam v smislu negovanja ne pomaga ravno.



Slavni Maybelline Baby lips balzami za ustnice so naslednji na vrsti. Sama sem izbrala obarvan balzam Cherry me, a me ni povsem prepričal. Za zimski čas ni ne dovolj negovalen, ne dovolj vlažilen. Odličen pa je za poletni čas, ko so močne šminke povsem odveč in si želimo le rahlo, sijočo obarvanost ustnic.
Naslednji balzam za ustnice, ki se skriva v prikupni sovici, sem dobila od blogerke Tatjane (Taya – My little beauty world). Imam ga kar na pisalni mizi, kjer služi kot okrasek. Balzam v sovici ima izredno sladek vonj in ustnice pusti nežno roza obarvane. 


Sierra Bees s kakavovim maslom je popolnoma naraven balzam za ustnice, ki jih odlično nahrani in ima božanski vonj. Izdelan je iz štirih preprostih sestavina: olivnega olja, čebeljega voska, kakavovega masla in sončničnega olja. Nekaj kar lahko z lahkoto naredimo tudi doma. In še zadnji v zbirki, je balzam za ustnice ustvarjen doma iz sestavin, ki so bile takrat pri roki. Zmešala sem kokosovo olje, karitejevo in kakavovo maslo ter malce vazelina. Odličen je kot preventiva pred suhimi in razpokanimi ustnicami, ki jih neguje, navlaži in nahrani.


In najboljše sem pustila za konec.
Carmex je moj najljubši balzam za ustnice ter edini, ki mi pozimi in to čez noč pomaga v boju s suhimi,  razpokanimi ustnicami. Običajno ga obilno nanesem zvečer pred spanjem in zjutraj se zbudim z gladkimi, mehkimi ustnicami. V plus mu je tudi dejstvo, da je eden izmed redkih balzamov, ki se na ustnicah obdržijo vse do jutra. Embalaža morda ni ravno estetska, a je vsebina več kot navdušujoča. 4,25g za 2€.

Nuxe balzam za ustnice z mareličnim maslom je zaradi svoje embalaže nepogrešljiv v vročih, poletnih dneh. Komu se še ni zgodilo, da bi se mu balzam za ustnice ob bazenu ali morju stopil? Ker se Nuxe balzam za ustnice z mareličnim maslom nahaja v tubici iz katere z lahkoto iztisnemo vsebino, te bojazni ni. Poleg tega ima super sestavine kot so karitejevo in marelično maslo, sezamovo, kokosovo in ricinusovo olje ter izvlečki breskev, malin, ribeza in navsezadnje še sončnični poligliceridi. Ustnice lepo nahrani in jim da sijaj, poleg tega pa ima prijeten, sadno svež vonj. 15ml za cca. 15€.


Kateri pa je vaš najljubši balzam za ustnice?

Oznake: , , , , , , , ,