LA RIVE Moon & LA RIVE Woman



Sama vedno rada preizkušam nove dišave, a le redko se zgodi, da v cenovno ugodnih različicah znanih dišav najdem kakšno, ki bi jo bila pripravljena ponovno kupiti. Tokrat je bila na preizkušanju znamka LA RIVE in sicer dišavi Moon ter Woman. La Rive Moon naj bi bila podobna vonju dišave Hugo Boss Nuit pour femme, medtem ko je La Rive Woman dober nadomestek dišave Lacoste Pour femme. 

Da svoj nakup kasneje ne bi obžalovala, sem si privoščila le mini stekleničke obeh dišav (30ml), ki sta zaradi svoje majhnosti prav ljubki, vsekakor pa tudi priročni in odlični spremljevalki v torbicah. 

 
LA RIVE MOON

Kot že prej omenjeno naj bi bila dišava LA RIVE Moon identična vonju znane dišave Hugo Boss – Nuit pour femme. Tega žal ne morem potrditi, saj nisem preizkusila niti ene same Hugo Boss dišave. A Moon dišavica me je vsekakor presenetila in to v pozitivnem smislu. Začetek dišave je cvetlično – saden, vendar bi rekla da sadni del malce bolj prevladuje, navsezadnje ga sestavljajo note breskve, črnega ribeza, bergamotke in aldehida. Šele kasneje se LA RIVE Moon razvije v popoln cvetlični šopek, mešanico jasmina, vijolice, vrtnice in ylang ylanga. Kljub vsem cvetlicam, dišava ohranja svoj delček svežine in nikakor ni preveč vsiljiva. Vse note so na koncu zaokrožene s sandalovino, mošusom in mahom. Gre za precej lahkotno cvetlično dišavo, ki je primerna za vsakdan in po mojem mnenju celo za vse letne čase. Ima dokaj enako mero drznosti in prefinjenosti, tako da jo dejansko lahko uporabljamo čez dan ali pa čez noč, odvisno od našega karakterja, trenutnega počutja in preferenc pri dišavah. Želela bi si le, da je njena obstojnost malce boljša, saj na moji koži zdrži le slabi dve uri, ampak zaradi majhne stekleničke, ki jo imam zmeraj lahko s seboj ponoven nanos ne predstavlja težave kjerkoli že sem. 



LA RIVE WOMAN

Woman je po svojem vonju podoben znani dišavi Lacoste Pour femme, s poudarkom na podoben, saj nista povsem identična vonja. Definitivno gre za izredno svežo dišavo, ki pa v sebi skriva tudi  eleganco, saj je kasneje, ko se začetni val svežine poleže, nekje  v ozadju čutiti pudrast in kremen prizvok. Woman se odpre z notami sveže frezije in pikantnega jamajškega popra, v srcu dišave najdemo jasmin in vrtnico, ki pa izredno težko prideta do izraza zaradi ostre začetne note popra. Dišava se zaključi s sandalovino, cedrovino in kadilom, ki so verjetno krivci za tisti eleganten pudrast kontrast vsej svežini, ki jo v dišavi Woman zaznamo. Woman je zaradi svoje prevladujoče svežine primeren predvsem za pomlad in poletje, a če ga že tako obožujete ni nikogar na tem svetu, ki bi vam lahko preprečil njegovo uporabo ob hladnejših dneh. Na mojo veliko žalost pa je obstojnost LA RIVE dišave Woman izredno slaba in je po uri in pol že skoraj ne zaznam več. Originalni Lacoste Pour femme pa na meni dokaj dolgo zdrži in sicer okoli štiri ure, vsekakor pa so tudi note bolj prefinjene in ne vem če sem zaznala tako izrazit vonj popra kot pri dišavi Woman.

Ste že preizkusile katero izmed LA RIVE dišavic? Kakšni so vaši vtisi o njih?


Oznake: , , , ,