Najboljše poletne dišave


Poletje nam maha v slovo z bledimi sončnimi žarki, ki jih enega za drugim nadomeščajo težki oblaki in dežne kaplje. Verjamem, da se prav nihče noče dokončno posloviti od poletja, zato še vedno ni prepozno za objavo o najboljših poletnih dišavah. 



Dolce & Gabbana – Light Blue
Nepogrešljiva poletna dišava, ki je pri meni stalnica že več let - Dolce & Gabbana Light blue. Poletna legenda, dišava, ki je navdušila več tisoč žensk in ga zato tudi marsikatera ne mara, saj ga le na enem samem sprehodu po mestu zaznaš na skoraj vsaki drugi ženski. Ravno zato težko rečeš, da je to tvoj »signature scent«, nekaj po čemer prepoznajo le tebe in samo tebe. Sicer ima precej dolgočasno in neizvirno mat stekleničko s svetlo modrim pokrovčkom, a je zato pozitivno presenečenje prikupna, žametna, nebeško modra škatla, v kateri se skriva steklenička z dišavo. Zagotovo je ne boste vrgli stran, kar je edino prav, saj je dišave zaradi daljše obstojnosti treba imeti spravljene v škatli – Light Blue stekleničko pa sploh, glede na to, da ni nikakršna popestritev na poličkah. Sama vsebina, ki se skriva v tej steklenički pa je toliko bolj fascinantna. Toaletna vodica Light blue je izredno sveža, predvsem citrusna dišava. Kljub dejstvu, da se v srčnih notah skriva šopek dišečih rož, pa te ne pridejo do izraza, a vseeno dodajajo dišavi poseben karakter. Sočno jabolko, sicilijanski citrusi, zvončnice, jasmin, bambus, bela vrtnica in jantar, cedrovina ter mošus – vse te note tvorijo popolno harmonijo. Light blue dišavo obožujem, saj v meni zbuja občutke pozitivne energije, optimizma in vsebuje vse lepe spomine na poletje. Presenetljiva je tudi obstojnost toaletne vode Light blue, ki je prvi dve uri izredno močna in čeprav je potem sama skoraj ne zaznam več, jo drugi pohvalijo tudi konec dneva. Sama večino svojih dišav kupim v spletni trgovini Salma in tudi Light Blue ni izjema – za 100ml dišave odštejemo približno 50 ali 60€.


Lancome - O D'Azur
Brezskrben, omamen, presenetljiv vonj, ki te ponese na čutno potovanje ob obalo Sredozemskega morja. Predstavljaj si topli zlati pesek in valove morja, ki se poigravajo z njim, ter sebe ujeto v tem trenutku čutnosti in obdano z dišavo O D'Azur. Lancome nam dišavo predstavi na skoraj angelski način in že po opisu nam je takoj jasno, da gre za izključno poletni vonj. Zgornje note bergamotke in limone so dokaj nežne, a je limono zaznati tudi kasneje, ko se pomeša s srčnimi notami potonike, rdečega popra in vrtnice. Kljub temu, da zna poper pri nekaterih dišavah izstopati se pri O D'Azur skuša držati v ozadju, pri čemer mu pomagajo spodnje note kremnega mošusa in lesa. S to dišavo težko zgrešiš, saj je izredno nežna in nevsiljiva, sveža in kremasto sladka obenem. Njena edina pomanjkljivost je slaba obstojnost, saj se na moji koži obdrži tja do tri ure in potem je potreben ponoven nanos. Sama imam trenutno samo še mini 7,5ml verzijo za v torbico, ker sem veliko toaletno vodico že porabila in zaradi enormne liste želja ostalih dišav, ki jih še želim preizkusiti, ta ne bo prišla kaj kmalu na vrsto za ponoven nakup. Cena za 75ml Lancome – O D'Azur je v spletni trgovini Salma okoli 45€. 


Davidoff - Cool Water Woman
Nad Cool Water Woman dišavico me je popolnoma navdušila sestra že pred mnogimi leti in medtem, ko je ona ne prenese več, jo jaz še danes obožujem in si poletja brez nje sploh ne predstavljam. Že pogled na stekleničko dišave nam pove, da gre za vodno dišavo, svežo in poživljajočo z minimalnim pridihom cvetlic. V vrhnjih notah najdemo mešanico citrusov, melone, ananasa, lotusa, lubenice in kutine. Pravzaprav prevladujejo citrusi in šele po nekaj minutah zaznamo sladko sadje, ki pa se kaj kmalu skrije za bledo cvetlično mešanico jasmina, lilije in vrtnice. Spodnje note so izredno kompleksne, a omogočajo dišavi boljšo obstojnost, saj jih sestavlja perunika, mošus, sandalovina in breskev. Na začetku sicer res udarna dišava, vendar se kaj kmalu umiri in na koži ostane umirjena ter prijetna mešanica rahlo sladkega sadja, nežne lilije in umirjajočega mošusa. Kljub svoji sveži lahkotnosti je Cool Water Woman precej obstojna dišava, ki na meni brez težav zdrži tudi do šest ur in glede na dejstvo, da gre za toaletno vodo, to sploh ni slabo. Na Salmi za 100ml Davidoff Cool Water Woman odštejemo okoli 30€, kar je izredno dobra kupčija.

Davidoff – Cool Water Woman Coral Reef (Limited edition)
Še ena Cool Water različica in sicer Coral Reef, ki je bila leta 2014 omejena izdaja, navdihnjena z morjem in čudovitimi koralnimi grebeni. Že samo ime dišave kar kliče po poletju in verjemite, da tudi poletje kliče po tej dišavi. Uspelo jim je ohraniti srce zgoraj opisane Cool Water Woman dišave in hkrati dodati noto prefinjene elegance. Še vedno izredno sveža dišava, igrive in poživljajoče note, katerim so odvzeli par komponent in s tem dokazali, da je včasih manj lahko več. Coral Reef različica se odpre s sadno noto melone, ki ni pretirano sladka temveč ima že po nekaj sekundah na koži pridih limone in cvetov šmarnice, ki se nahajajo v srcu dišave. In poglavitna spodnja nota je koren perunike, krivec da je Coral reef dišava bolj prefinjena kot originalna Cool water woman dišava. Včasih se mi zazdi, da so dodali tudi noto slane vode, da bi nas še bolj spominjala na poletje, a med uradnimi notami dišave le te žal ni. Na moji koži ni tako obstojna kot zgoraj opisana Cool Water, temveč jo zaznam le približno tri do štiri ure. Kljub temu, da gre za omejeno izdajo dišave jo še vedno najdemo v spletni trgovini Salma – za 100ml Davidoff Cool Water Coral Reef Woman bomo odšteli približno 30€.
 
Katera pa je vaša najljubša dišava tega poletja?

Oznake: , , , , , , , ,