GREEN LINE: HydroMineral lahka vlažilna krema za mešano do mastno kožo


Znamka Green Line je že nekaj časa nazaj slovenskem trgu predstavila linijo vlažilnih krem HydroMineral, ki se lahko pohvalijo z vsebnostjo naravnih izvlečkov superhrane, alge spiruline in mineralov iz naravne mineralne vode Radenska Naturelle. Sama sem med tremi vlažilnimi kremami, namenjenimi različnim tipom kože, izbrala HydroMineral lahko vlažilno kremo za nego mešane in mastne kože z izvlečki supersadeža papaje in alge spiruline. 


Kaj pravijo pri Green Line o HydroMineral lahki vlažilni kremi za mešano do mastno kožo?

Lahka vlažilna krema za dnevno in nočno nego mešane do mastne kože po 25. letu na osnovi osvežujoče naravne mineralne pravode Radenska Naturelle. Hidratantna sinergija izvlečka supersadeža papaje, alge spiruline in mineralov uravnava količino vlage in maščob v koži, oži pore, obnavlja kožne celice in spodbuja naravno tvorjenje kolagena. Gladi prve izrazne gubice in poživlja polt. Za svežo, napeto kožo brez mastnega sijaja. 

SESTAVINE: Aqua, Glycerin, Isohexadecane, Butylene glycol, Hydrogenated polyisobutene, Simmondsia chinensis oil, Peg-100 stearate, Glyceryl stearate, Methylmethacrylate crosspolymer, Cyclopentasioloxane, Aluminium starch octenylsuccinate, Phenoxyethanol, Benzoic acid, Dehydroacetic acid, Sodium polyacrylate, Stearic acid, Palmitic acid, Potassium cetyl phosphate, Cetyl palmitate, Sodium hyaluronate, Ammonium acryloyldimethyltaurate/ vp copolymer, Disodium edta, Sodium stearoyl glutamate, Propylene glycor, Sorbitol, Carica papaya fruit extract, Citric acid, Parfum, Ectoin, Spirulina maxima powder, Bht, Ci 19140, Ci 42090

Voda Radenska Naturelle vsebuje naravne minerale - kombinacijo magnezija, kalija in kalcija, ki koži vračajo svežino in spodbujajo celično presnovo. Hydrogenated polyisobutene se uporablja kot nadomestek mineralnega olja in preprečuje izgubo vode v koži. Na šestem mestu med sestavinami najdemo jojobino olje, ki je bogato z vitaminom E in najbolj podobno kožnemu sebumu ter ima zato dokaj dobro sposobnost uravnavanja le tega. Hitro se vpija v kožo, zavira nastanek gub, uravnava vlažnost in ohranja elastičnost in prožnost kože. Sepimat SB (Methylmethacrylate crosspolymer) je v kremi za namene matiranja kože. Papaja je supersadež, zakladnica vitamina A in kislin AHA, ki obnavljajo kožne celice in zadržujejo vlago v koži. Ektoin je namenjen za globinsko navlaženost kože, kot tudi Sodium hyaluronate. Izvleček alge spiruline ščiti kožo pred izgubo kolagena, ki je odgovoren za njen čvrst in gladek videz, a ga dejansko najdemo skoraj na koncu vseh sestavin prisotnih v kremici. To pa odpira vprašanje kolikšen vpliv ima potemtakem sploh na našo kožo, kajti splošno znano dejstvo je, da imajo sestavine na začetku seznama največji vpliv. 



Sedaj pa na moje izkušnje s HydroMineral lahko vlažilno kremo za mešano do mastno kožo. 
Sama imam mešan tip kože, normalna lica in masten T-predel, občasno pa tudi izsušeno povrhnjico kože. Na T-predelu je opaziti razširjene pore in ogrce, medtem ko se na predelu brade in ličnic (ob lasišču) vsaj enkrat na mesec bojujem s cističnimi aknami ali po domače - podkožnimi mozolji, ki neznosno bolijo. 

HydroMineral kremo sem uporabljala tako med poletjem, kot tudi sedaj v malce hladnejšem vremenu. Zaradi svoje izredno lahke strukture se hitro vpije v kožo in jo pusti rahlo matirano ter lepo navlaženo. Nikakor pa nisem zaznala ožjih por, kot je to navedeno v samem opisu kreme. V kolikor imate težave z zares dehidrirano povrhnjico, vam po vsej verjetnosti sama krema ne bo dovolj vlažilna in da bi se izognili zategovanju kože jo boste morali mešati z oljem. Pošteno, saj je konec koncev namenjena mastni koži, ki tovrstnih težav sploh ne bi smela imeti. 

Med poletjem sem jo uporabljala za večerno nego, saj mi je bila čez dan preveč in sem se kaj hitro (beri: čez cca. tri ure) začela po T-coni svetiti. Za večerno nego se je izkazala več kot odlično, saj je bila moja koža do jutra navlažena in mehka na dotik. Najpomembnejše zame pa je, da mi ni povzročila dodatnih nečistoč na koži. 

Sedaj v hladnejšem vremenu, ko koža kar kliče po dodatni navlaženosti pa se je HydroMineral lahka vlažilna krema imela priložnost izkazati tudi čez dan in celo kot podlaga za puder. Svojo nalogo je v obeh primerih dobro opravila. Kot že zgoraj omenjeno, pa sedaj v večernem času zaradi bolj dehidrirane povrhnjice (tudi posledica uporabe BHA kislin) pod kremo uporabljam tonik, čez kremo pa šipkovo olje.

Zanimivo kako se koža z različnimi vremenskimi razmerami spreminja in ker vsaka koža drugače reagira, vam nihče ne more zagotoviti da bo tudi vam in vaši koži krema odgovarjala.



Kar bi znalo koga zmotiti je dokaj opazen vonj kreme, ki pa je h sreči sveže saden in zame osebno nemoteč. HydroMineral lahka vlažilna krema se nahaja v trpežnem, plastičnem lončku z modrim pokrovčkom na navoj. Marsikoga bo motilo, da mora kremo zajemati s prsti in bo podvomil o higieničnosti, a vendarle si kreme za obraz nanašamo z umitimi rokami, tako da to ne bi smelo predstavljati velik problem. Za 50ml HydroMineral kreme boste odšteli okoli 7€ in jo ob vsakodnevni uporabi imeli za približno dva meseca.


Objava o Green Line HydroMineral vlažilni kremi za normalen tip kože: Taya - My little beauty world
Objava o Green Line HydroMineral lahki vlažilni kremi za mešan/masten tip kože: Adjusting beauty

Katera vlažilna krema pa je trenutno pri vas v uporabi?

Oznake: , , , , ,