Rožnati oktober


Rožnata objava za rožnati oktober. Opomnik, da je v življenje potrebno vnesti več optimizma, odgnati stres, veselje iskati v drobnih in predvsem vsakdanjih stvareh ter posvetiti ogromno pozornosti sebi, svojemu zdravju, negovati odnose z bližnjimi, biti ostalim v oporo. 



Rožnati oktober je znan tudi kot svetovni mesec boja proti raku dojk, resna bolezen, ki pa je v sodobnem svetu že visoko ozdravljiva, a le če je odkrita dovolj zgodaj. Poznati svoje telo v tem primeru še kako veliko pomeni, saj le na ta način zaznamo tudi spremembe. In ne pustite se zdravniku na hitro odpraviti, vztrajajte. To ni več bolezen, ki bi prizadela le starejši del populacije, na žalost zgodbe bojevnic, ki se spopadajo s to boleznijo kažejo na to, da so ranljive tudi ženske v svojih dvajsetih letih. Samopregledovanje bi zato morale vzeti kot lepotni ritual, posvečanje sami sebi tistih par minut, enkrat na mesec – sedmi do deseti dan po začetku menstruacije. Zavedati se moramo, da smo v veliki meri za svoje zdravje odgovorni sami, zato včasih le bodite sebični in se ne ozirajte na mnenje ostalih. Telovadite, se skušajte zdravo prehranjevati, počnite vse tisto kar vas veseli in bodite s tistimi, ki v vas prebudijo zadostno mero optimizma za nadaljevanje svoje življenjske poti v pravi smeri.





Če še niste opazili, so danes slovenski blogi poplavljeni z objavami na temo »Rožnati oktober« in velika zahvala gre Gejbi, eni izmed avtoric bloga Parokeets, ki je dala pobudo za to. Vsaka izmed blogerk je zato prispevala delček vzpodbude vsem tistim, ki se s to boleznijo bojujejo.

An InLinkz Link-up

Oznake: , ,