EGIPT: Hurgada (Titanic Beach Spa&Aquapark)


Kljub ogromni izbiri hotelov v Hurgadi, je odločitev za Titanic Beach Spa&Aquapark hotel padla v sekundi. Hotel ima namreč pomol z direktnim dostopom do koralnega grebena, kar je sto odstotno zagotovilo, da vam dolgčas na počitnicah definitivno ne bo. Poleg tega se v neposredni bližini hotela nahaja tudi nakupovalni center in ulica z majhnimi trgovinicami, priročna zadeva za vse, ki se ne bi želeli preveč oddaljevati od hotela.
 
Na recepciji hotela Titanic Beach Spa&Aquapark pa poskrbijo tudi za vse tiste, ki si želijo ogledati mestno jedro Hurgade, namenjeno turistom. Za slabih 20 egiptovskih funtov dobite povratno vozovnico od hotela do Sheraton ulice, kjer imate 2 do 3 ure časa za nakupovanje ali za uživanje ob pijači in opazovanje naključnih mimoidočih. V nasprotnem primeru pa taksisti na ulici pred hotelom sprva zahtevajo 200 egiptovskih funtov do Sheraton ulice, ob pregovarjanju spustijo ceno na 50 egiptovskih funtov, nazadnje pristanejo tudi na 25 egiptovskih funtov, a porabiš kar nekaj časa in živcev za barantanje. V mestu si obvezno za 50 egipčanskih funtov kupite sim kartico in 1,2GB interneta, saj v Titanic Beach Spa&Aquapark wifi ni zastonj in stane 1 ura 5 eur.





 
Titanic Beach Spa&Aquapark hotel je povezan s sestrskim hotelom Titanic Palace in gostje Palaca lahko uporabljajo prostore in storitve v Titanic Beach Spa&Aquapark hotelu, torej ni neke bistvene razlike ali rezervirate Palace ali Beach hotel. Hotelsko osebje je ustrežljivo in prijazno. Delajo skozi cel dan, upam si trditi da tudi ponoči, a rezultati njihovega dela so dobro vidni. Skrbno negovana okolica, zelenje in bazeni, dobro očiščene poti vse od hotela pa do plaže, lepi in čisti glavni restavraciji, tudi sobe se vsak dan urejajo in celo brisače v njih se menjajo vsak dan, kar je v hotelih redkost. V kolikor ima čistilec čas in vzpodbudo (beri: evro na vzglavniku) ustvarja umetnine iz brisač in odej, kar te navduši in razveseli ob vstopu v sobo. 










Jack in Rose sta dve glavni restavraciji, kjer imate na voljo zajtrk, kosilo in večerjo. Hrana je bila precej enolika, ampak če niste hudo izbirčni potem lačni definitivno ne boste. Najbolj pestra izbira je bila za zajtrk, medtem ko sem za kosila in večerjo pogrešala malce več morske hrane. V času večerje je bil zunaj sicer žar, kjer si lahko en večer našel pečena jetrica, drug večer različne dele piščanca, spet tretji večer pleskavice, a kakšen zrezek bi se tudi prilegel. Definitivno si za večerjo morate vzeti sveže pečeni kruhek od gospe, ki peče zunaj, saj je neverjetno dober. Drugače pa riž, makaroni, kuhana ali popečena zelenjava in različne solate ter meni najljubši del sladice. Ob plaži so v času kosila tudi prigrizki, večinoma pomfri, pica in mini hamburgerji ter sadje. Torej če ne želite zapustiti plaže, se oblačiti in hoditi vse do glavnih restavracij ste lahko jedli tudi tam, a so vrste včasih bile kar precej dolge. Še nekaj o glavnem baru in pijači. Pirates bar dela neprestano in tam si sami lahko postrežete s toplimi napitki, na avtomatih z ledenim čajem, Colo, Fanto, jagodnim, ananasovim sokom in podobno. Akoholne pijače in njihove Titanic »koktejle« vam točijo natakariji, kar sem najbolj pogrešala v all inclusive ponudbi pa so pravi koktejli saj so le ti plačljivi in stanejo okoli 60 egipčanskih funtov. 












Hrana, soba, internet - vse to ni nič vredno če bazen in plaža nista to, kar bi morala biti. H sreči ima Titanic Beach Spa&Aquapark hotel tako super velike bazene, tobogane, kot tudi lepo urejeno plažo s pomolom vse do koralnega grebena. Pomol je res dolg in po njem pešačiš vsaj 7 minut, a za tiste bolj lene sorte je tu še mini kombi, ki vas bo popeljal vse do konca pomola. Malo pred koncem najdemo ležalnike, kjer lahko uživate v tišini in pogledu na morje – manjka le kakšen bar s pijačo. Na koncu pomola pa je kopica ljudi pripravljenih na snorkljanje in reševalec, ki skrbi da vse poteka v redu. Dejansko ne najdem besed, ki bi opisale kako prekrasen in raznolik je podvodni svet tam. Lignji, hobotnice, klovnovske ribice, velike plamenke (lionfish) in še in še. Odločite se lahko tudi za izlet potapljanja, obisk koralnega grebena pri otoku Giftun in si tako skrajšate čas v Hurgadi. Medtem, ko je fant obnovil svoje znanje kajtanja na vodi, sem jaz uživala na plaži ali igrala profesionalnega fotografa.




















Ni dvoma, da me je hotel Titanic Beach Spa&Aquapark navdušil in bi se takoj spet vrnila tja. Mogoče pa nekega dne ;)


Oznake: , , , ,